Wat is het verschil tussen Soundgear en Soundgear BTA?

Het verschil is de BTA-eenheid. Dit is een Bluetooth-zender. Bij de Soundgear BTA wordt standaard de BTA-eenheid geleverd. Bij de Soundgear is dit niet het geval. De BTA kan worden verbonden (via een signaalkabel) met een tv-toestel, een FM-tuner of een andere stereobron op lijnniveau en kan vervolgens dit signaal draadloos naar de Soundgear streamen, via Bluetooth. Tv-geluid of gamegeluid zijn mogelijk omdat de BTA en de Soundgear gebruikmaken van aptX Low Latency, waarmee de audiovertraging wordt verminderd tot een niveau waarbij beeld en geluid nauwkeurig gesynchroniseerd worden. Dit is ook het geheim achter de optie om twee Soundgears te verbinden met één BTA-eenheid, zodat twee personen een tv-uitzending of een videogame kunnen delen. U kunt zelfs de BTA gebruiken om naar de meeste andere Bluetooth-hoofdtelefoons en -luidsprekers te streamen, maar de vertraging is alleen gering genoeg voor videogebruik als deze apparaten eveneens aptX LL ondersteunen.