Cookiepolicy

Harmans cookiepolicy

Senast uppdaterad: 5 april 2022.


Denna cookiepolicy gäller för alla webbplatser och mobila applikationer som drivs av eller å Harmans vägnar.  Våra webbplatser använder flera olika cookies och andra spårningstekniker. Denna cookiepolicy förklarar följande:

I.            Vad är cookies?

II.           Vilka cookies vi använder och varför vi använder dem

III.          Dina valmöjligheter när det gäller cookies

IV.         Frågor och uppdateringar

I.          Vad är cookies?

Cookies är små filer som laddas ner till din enhet när du besöker en webbplats eller mobil applikation. Cookien skickas sedan tillbaka information till webbplatsoperatören och andra webbplatsoperatörer som känner igen cookien. Cookies är praktiska eftersom de ger en webbplats möjlighet att känna igen en användarenhet. Cookies gör många olika saker, bland annat ger dem dig möjlighet att navigera effektivt mellan sidor, kommer ihåg dina preferenser och förbättrat den generella användarupplevelsen. 

Vi kan även använda andra spårningstekniker kallade webbfyrar, inbäddade skript och flashcookies. Ibland kallas även dessa tekniker även för cookies, men det är inte riktigt samma sak.

  • Webbfyrar (även kända som spårningspixlar): Webbfyrar är små grafiska bilder, även kallade ”internettaggar” eller ”transparenta GIF-bilder” som kan bäddas in på webbsidor och i e-postmeddelanden. Webbfyrar kan användas för att övervaka antalet besökare på en webbplats, för att spåra hur användare som navigerar en webbplats eller för att se hur många e-postmeddelanden som faktiskt har öppnats eller vilka specifika sidor eller länkar som faktiskt har visats.

  • Inbäddade skript: Ett inbäddat skript är en programmeringskod som har utformats för att samla in information om en användares interaktioner med en webbplats. Skriptet är tillfälligt nedladdat på en dator från värdwebbplatsens server (eller en server som tillhör en leverantör av tredjepartstjänster), och är endast aktiv när besökaren är uppkopplad till webbplatsen. Det raderas eller inaktiveras sedan.

Du hittar mer information om spårningstekniker på www.allaboutcookies.org och www.youronlinechoices.eu.

II.        Vilka cookies vi använder och varför vi använder dem

Cookiekategorier

Våra cookies kategoriseras efter funktion. Vi använder fyra olika spårningstekniker för våra webbplatser:

Absolut nödvändiga cookies

Spårningscookies som är strikt nödvändiga för webbplatsernas funktion eller för att utföra tjänster som en enskild användare har begärt. Några exempel på funktioner som utförs av absolut nödvändiga är att komma ihåg att du redan loggat in i ditt Harman-konto när du navigerar från sida till sida på våra webbplatser. En absolut nödvändig cookie kan även komma ihåg om du har valt att neka cookies.

Analyscookies

Dessa spårningstekniker samlar in uppgifter om hur besökare använder en webbplats, t.ex. om vilka sidor besökare oftast är inne på och om de får något felmeddelande från någon webbplats.

Funktionscookies

Dessa spårningstekniker låter webbplatsen komma ihåg de val användarna gör och tillhandahålla förbättrade och anpassade funktioner. De ger dig exempelvis möjligheten att använda funktioner som Harmans livechatt och kundsupport eller att spåra om du har deltagit i en omröstning eller enkät på våra webbplatser.

Riktade cookies/reklamcookies

Riktade cookies/reklamcookies är spårningstekniker som används för att tillhandahålla användaren relevant reklaminnehåll. Till exempel använder vi cookies för att komma ihåg vad du sett på våra webbplatser för att vi ska kunna tillhandahålla dig relevant reklam för produkter du kan vara intresserad av. Vi använder även cookies som ger oss information om du har sett en viss annons och interagerat med den (t.ex. klickat på den) eller inte.

Våra cookies kategoriseras efter livslängd. Cookies kan kategoriseras efter hur länge de finns kvar i din enhet. Alla cookies har ett utgångsdatum som fastställer hur länge de kommer att finnas kvar i din webbläsare. Det finns två kategorier av tidsbegränsningar:

a. Beständiga cookies

Beständiga cookies finns kvar i din enhet tills de raderas ut manuellt eller automatiskt.

b. Sessionscookies

Sessionscookies stannar kvar på din enhet tills dess att du stänger din webbläsare, då raderas ut automatiskt.

Vi använder både beständiga cookies och sessionscookies.

Våra cookies kategoriseras efter vem som placerar ut dem. Vi använder både förstaparts- och tredjepartscookies. Förstapartscookies är cookies som våra webbplatser placerar ut på din enhet. Tredjepartcookies är cookies som andra webbplatser placerar ut när du besöker vår webbplats (våra webbplatser). Harman har relationer med tredjepartsannonsörer som placerar ut annonser på denna och andra webbsidor och för att använda spårnings- och rapporteringsfunktionerna för denna och andra webbplatser. Dessa tredjepartsannonsörer kan placera ut cookies på din dator när du besöker vår eller andra webbplatser så att annonsörerna kan anpassa sin reklam till dig. Cookies som placeras ut av tredje parter samlar även in uppgifter om våra webbplatser och tillhandahåller tjänster som att komma ihåg att du loggat in på ditt konto, eller platsen du valt som föredragen plats.

Information som samlas in av våra cookies. Spårningstekniker på våra webbplatser samlar in flera olika typer av information, bland annat om din användning av våra webbplatser, detaljer om din enhet och din IP-adress. Användning av våra webbplatser kan komma att inkludera tiden som din enhet är uppkopplad till våra webbplatser, sidan du besöker, hur länge du är kvar på varje sida och vilka länkar du klickar på. Cookies kan även komma att samla in länken som tog dig till våra webbplatser och de webbplatser du besöker efter du besökt våra webbplatser. Detaljer om din enhet kan komma att inkludera vilken typ av webbläsare du använder för att få åtkomst till våra webbplatser, versionen för webbläsaren och vilken typ av enhet du använder. En IP-adress är numret som tilldelas din enhet, t.ex. din bärbara dator eller mobiltelefon, när du kopplar upp dig till internet. Din enhet kan ha en statisk IP-adress, vilket innebär att din enhet alltid har samma IP-adress. Den kan även ha en dynamisk IP-adress, vilket innebär att IP-adressen ändras varje gång du går in på internet.

Informationen som samlas in av våra spårningstekniker är personuppgifter som skyddas av tillämplig dataskyddslagstiftning och behandlas av oss som sådana uppgifter. Om vi länkar information som samlats in genom spårningstekniker med några personuppgifter du tillhandahåller oss genom webbsidorna, t.ex. genom att skicka in ett formulär, behandlar vi även den informationen som personuppgifter.  För mer information om hur vi behandlar personuppgifter som samlas in via våra webbsidor, läs vårt integritetsmeddelande.

Uppgiftsdelning. Vi använder cookies som tillhandahålls av tredjepartsleverantörer för att hjälpa oss att förstå våra besökare på ett bättre sätt.  Dessa cookies samlar in data, såsom tiden som användarna spenderar på en webbplats. Leverantörer av tredjepartstjänster använder denna information för att tillhandahålla oss rapporter om webbplatstrafik och interaktioner. Harman använder sedan denna information för att tillhandahålla bättre framtida webbplatsupplevelser och -verktyg.

Harman kan även komma att dela uppgifter som samlas in från cookies utplacerade på våra webbplatser med andra tredje parter som har anlitat för att utföra tjänster å våra vägnar, såsom leverantörer av marknadsföringstjänster, datasäkerhetskonsulter och konsulter för webbplatsutveckling.

Cookies och tredjepartsannonser. I enlighet med det som anges ovan (”Våra cookies kategoriseras efter vem som placerar ut dem”), finns det tredjepartscookies på våra webbplatser som samlar in uppgifter till tredje parter. Dessa tredje parter använder verktyg som inkluderar cookies och webbfyrar för att tillhandahålla tjänster, såsom att komma ihåg en användares preferenser, att analysera webbplatsanvändningen, att fastställa annonseffektiviteten och den typ av annonser som bör vara av största möjliga intresse för dig. Verktygen tillåter dem att spåra vissa uppgifter relaterat till din dator och din internetanvändning på webbplatsen eller andra webbplatser som deltar i deras nätverk. Dessa uppgifter kan komma att inkludera din dators IP-adress, webbplatsadresser som besökts, den webbläsartyp som används, din dators operatörssystem och datum, tid och varaktighet för att varje sidbesök.

Vissa tredje parter driver eller arbetar med cookiebaserade annonsnätverk som placerar ut annonser på andra webbsidor och onlinetjänster du besöker.  För mer information om internetbaserade tredjepartsannonsörer (även kallade ”annonsnätverk” eller ”nätverksannonsering”), besök Network Advertising Initiative (NAI) på http://www.networkadvertising.org.

III.       Dina valmöjligheter när det gäller cookies

Vi förlitar oss på våra användares samtycke när det gäller att behandla personuppgifter som samlas in av cookies. I vissa länder har användarna rätt att neka cookies och andra spårningstekniker när de besöker webbsidor. I Europeiska ekonomiska samarbetsområdet har användare rätt att neka utplacering av alla cookies utom absolut nödvändiga cookies på sina enheter.

Du kan, när som helst, gå in i dina webbplatsinställningar eller i din hanterare av cookiegodkännande för att justera vilka cookies du vill godkänna eller neka. Du bör dock känna till att om du inaktiverar vissa cookies kommer några av funktionerna på våra webbplatser inte att fungera korrekt eller att vara tillgängliga för dig, såsom de som kräver identifikation. Att neka alla eller vissa cookies kan även leda till en mer begränsad upplevelse av vissa av tjänsterna som tillhandahålls på webbplatserna.

Användare kan, när som helst, dra tillbaka sitt samtycke genom att ändra sina inställningar. Obs: Våra cookiealternativ och -verktyg varierar efter region och land, i enlighet med tillämplig lag.

A. Alternativ som tillhandahålls av Harman

För webbplatser som riktar sig mot länder med ovan nämnda rättigheter ser vi till att få in ett samtycke från användarna för användning av cookies och tillhandahåller alternativ som rör cookieinsamling. Våra cookiepreferensverktyg låter användarna välja vilken typ av cookies som ska installeras på deras enheter.

Val gällande reklamnätverk. Vi använder tredjepartsstatistik, bland annat från Google Analytics, för att bättre förstå hur användare använder våra webbplatser. Du kan välja att neka Google Analytics-cookies här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout och lära dig mer om Googles personuppgiftsanvändning här: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Många tredjepartsbolag som tillhandahåller internetreklam ger dig möjlighet att neka intressebaserade internetannonser genom att använda följande verktyg:

Webbläsarkontroller. Utöver detta kan din webbläsare eller enhet tillhandahålla andra inställningar som låter dig neka eller radera cookies. Dessa kontroller kan variera efter webbläsare och tillverkare kan, när som helst, komma att ändra både inställningarna de gör tillgängliga och hur de fungerar. Från november 2021 kan du hitta ytterligare information om kontroller som tillhandahålls av populära webbläsare på nedanstående länkar:

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647

Internet Explorer - https://support.microsoft.com/en-us/topic/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Firefox - https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop

Safari - https://support.apple.com/en-ie/guide/safari/sfri11471/mac

Safari Mobile - https://support.apple.com/en-us/HT201265

Opera - https://blogs.opera.com/news/2015/08/how-to-manage-cookies-in-opera/

Vissa delar av våra webbplatser kanske inte fungerar korrekt om du har inaktiverat användningen av webbläsarcookies. Om du använder webbläsarinställningen för att neka cookies kan det även göra att din webbläsare nekar cookies från alla och inte bara från våra webbplatser.

IV.       Frågor och uppdateringar

Kontakta oss gärna vid eventuella frågor så gör vi vårt bästa för att besvara dem. Kontakta oss på följande adress: privacy@harman.com

Om vi ändrar vår cookiepolicy kommer vi att uppdatera dessa ändringar på denna sida och uppdatera cookiepolicyns ändringsdatum ovan. Om vi ändrar denna cookiepolicy mer utförligt kommer vi att avisera dig genom att tydligt publicera en avisering om sådana eventuella ändringar, innan vi gör dem och genom att ange när ändringarna ska börja gälla.

Hittade du inte det du sökte efter?

Ring oss

Ring oss

Ring oss på: +46 850512632

Måndag – fredag: 09:00-17:00

Skicka e-post till oss

Skicka e-post till oss

Vi är här måndag-fredag för att svara på ditt mejl så fort vi kan!

Skicka e-post till oss
Chatta med oss

Chatta med oss

Chatta på engelska: Måndag – fredag: 09:00-17:00 Lördag – söndag: 09:00-15:00