Evästekäytäntö

Harmanin evästekäytäntö

Päivitetty viimeksi: 5. huhtikuuta 2022


Tämä evästekäytäntö soveltuu kaikkiin sivustoihin ja mobiilisovelluksiin, joita Harman käyttää tai joita käytetään sen puolesta.  Sivustoillamme käytetään useita erilaisia evästeitä ja muita seurantateknologioita. Tämä evästekäytäntö selittää seuraavat:

I.            Mitä evästeet ovat?

II.           Käyttämämme evästeet ja miksi käytämme niitä

III.          Evästevalintasi

IV.         Kysymyksiä ja päivityksiä

I.          Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka ladataan laitteellesi käydessäsi sivustolla tai mobiilisovelluksessa. Eväste lähettää sitten tietoja takaisin sivuston operaattorille tai toisen sivuston operaattorille, joka tunnistaa kyseisen evästeen. Evästeet ovat hyödyllisiä, koska niiden avulla sivusto tunnistaa käyttäjän laitteen. Evästeillä on monia erilaisia toimintoja. Niiden ansiosta käyttäjä voi esimerkiksi siirtyä sivujen välillä tehokkaasti, ne muistavat asetuksesi ja yleisesti parantavat käyttäjäkokemusta. 

Käytämme myös muita seurantateknologioita kuten jäljitteitä, upotettuja komentosarjoja ja flash-evästeitä. Joskus myös näitä teknologioita kutsutaan evästeiksi, vaikka ne eivät olekaan aivan sama asia.

  • Jäljitteet (tunnetaan myös nimellä seurantapikseli): Jäljitteet ovat pieniä graafisia kuvia, jotka tunnetaan myös nimillä “Internet-tunniste” tai “läpinäkyvä gif”. Ne saattavat olla upotettuina verkkosivuille ja sähköpostiviesteihin. Jäljitteitä saatetaan käyttää valvomaan sivuston kävijämäärää, seuraamaan kuinka käyttäjät siirtyvät verkkosivuilla tai laskemaan, kuinka monta sähköpostia avattiin tai mitä sivuja tai linkkejä itse asiassa katsottiin.

  • Upotetut komentosarjat: Upotettu komentosarja on ohjelmistokoodi, joka kerää tietoja käyttäjän vuorovaikutuksesta sivuston kanssa. Tavallisesti komentosarja ladataan väliaikaisesti tietokoneelle isäntäsivuston palvelimesta (tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan palvelimesta), ja se on aktiivinen vain silloin, kun kävijä on yhteydessä sivustoon. Sen jälkeen se poistetaan tai deaktivoidaan.

Voit löytää lisätietoja seurantateknologioista osoitteessa: www.allaboutcookies.org ja www.youronlinechoices.eu.

II.        Käyttämämme evästeet ja miksi käytämme niitä

Evästeluokat

Evästeemme jaetaan luokkiin toiminnon perusteella. Käytämme neljäntyyppisiä seurantateknologioita sivustoillamme:

Olennaiset evästeet

Nämä ovat seurantateknologioita, jotka ovat ehdottoman tarpeellisia sivustojen toimintaa varten tai yksittäisen käyttäjän pyytämien palvelujen suorittamiseen. Olennaiset evästeet esimerkiksi voivat muistaa, että olet jo kirjautunut sisään Harman-tiliisi, siirtyessäsi sivuston sivulta toiselle. Olennainen eväste saattaa myös tallentaa evästeistä kieltäytymisen valintasi.

Analyyttiset evästeet

Nämä seurantateknologiat keräävät tietoja siitä, kuinka kävijämme käyttävät sivustoa, esimerkiksi eniten vieraillut sivut ja sivujen virheviestit.

Toiminnalliset evästeet

Nämä seurantateknologiat mahdollistavat sen, että sivusto muistaa käyttäjien tekemät valinnat ja voi tarjota parannettuja, räätälöityjä ominaisuuksia. Niiden avulla voit esimerkiksi käyttää Harmanin live-keskustelua ja asiakastuen viestintäominaisuuksia tai seurata, oletko äänestänyt tai vastannut kyselyyn sivustoillamme.

Kohdennus-/mainosevästeet

Kohdennus-/mainosevästeet ovat seurantateknologioita, joita käytetään toimittamaan käyttäjälle relevantteja mainoksia. Käytämme evästeet esimerkiksi muistavat, mitä katsoit sivuillamme, jotta voimme paremmin tarjota sinulle relevantteja mainoksia tuotteista, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Käytämme myös evästeitä kertomaan meille, oletko nähnyt mainoksen ja ollut sen kanssa vuorovaikutuksessa esimerkiksi napsauttamalla sitä.

Evästeemme luokiteltuna pysyvyyden mukaan. Evästeet voidaan luokitella sen mukaan, kuinka pitkään ne pysyvät laitteellasi. Kaikissa evästeissä on umpeutumispäivämäärät, jotka määrittelevät, kuinka pitkään ne pysyvät selaimessasi. Kesto jakautuu suunnilleen kahteen luokkaan:

a. Pysyvät evästeet

Pysyvät evästeet pysyvät laitteellasi, kunnes ne poistetaan manuaalisesti tai automaattisesti.

b. Istuntoevästeet

Istuntoevästeet pysyvät laitteellasi, kunnes suljet selaimesi, jolloin ne poistetaan automaattisesti.

Käytämme sekä pysyviä että istuntoevästeitä.

Evästeemme luokiteltuna sen mukaan, kuka asettaa ne. Käytämme sekä ensimmäisen osapuolen että kolmannen osapuolen evästeitä. Sivustomme asettavat ensimmäisen osapuolen evästeet laitteellesi. Toinen sivusto asettaa kolmannen osapuolen evästeet, kun vierailet sivustoillamme (verkkosivuillamme). Harman toimii yhteistyössä kolmannen osapuolen mainosyritysten kanssa mainosten asettamiseksi tälle sivustolle ja muille sivustoille ja seuranta- ja raportointitoimintojen suorittamiseksi tällä ja muilla sivustoilla. Nämä kolmannen osapuolen mainosyritykset saattavat asettaa evästeitä tietokoneellesi, kun käyt sivustollamme tai muilla sivustoilla, voidakseen näyttää sinulle kohdistettua mainontaa. Kolmannen osapuolen asettamat evästeet myös keräävät tietoja sivustojemme käytöstä ja tarjoavat palveluita. Ne esimerkiksi muistavat, että kirjauduit sisään tiliisi tai ensisijaiseksi valitsemaasi sijaintiin.

Evästeidemme keräämät tiedot. Sivustojemme seurantateknologiat keräävät useita tietotyyppejä, mukaan lukien tietoja sivustojemme käytöstäsi, tietoja laitteestasi ja IP-osoitteesi. Sivustojemme käyttö saattaa sisältää ajankohdan, jolloin laitteesi menee sivuillemme, vierailemasi sivun, vierailun keston ja napsauttamasi linkit. Evästeet saattavat myös kerätä linkin, joka toi sinut sivuillemme, ja sivuston, jolla käyt sivustomme jälkeen. Laitetietosi saattavat sisältää sivustojemme käyttöön käyttämäsi selaintyypin, selainversion ja käyttämäsi laitteen tyypin. IP-osoite on laitteellesi määrätty numero, esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai matkapuhelimen numero, kun laite käyttää internetiä. Laitteessasi saattaa olla staattinen IP-osoite, mikä tarkoittaa sitä, että sen IP-osoite on aina sama. Tai siinä saattaa olla dynaaminen IP-osoite, jolloin IP-osoite muuttuu joka kerran, kun laite käyttää internetiä.

Jos seurantateknologioidemme keräämä tieto on sovellettavan tietosuojalain mukaan henkilötietoa, kohtelemme sitä henkilötietona. Jos linkitämme seurantateknologialla kerättyjä tietoja meille sivustojen kautta antamiisi henkilötietoihin, esim. lähettämällä lomakkeen, kohtelemme myös näitä tietoja henkilötietoina.  Tietoja sivustojemme kautta kerättyjen henkilötietojen käsittelystämme saa katsomalla tietosuojalausuntoa.

Tietojen jakaminen. Käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajien tarjoamia evästeitä ymmärtääksemme kävijöitämme paremmin.  Nämä evästeet keräävät käyttötietoja, esim. kuinka kauan käyttäjät viettävät verkkosivullamme. Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat käyttävät näitä tietoja tarjoamaan meille raportteja sivustoliikenteestä ja vuorovaikutuksista. Harman sitten käyttää näitä tietoja tarjoamaan parempia sivustokokemuksia ja -työkaluja tulevaisuudessa.

Harman saattaa myös jakaa sivustoillamme olevilla evästeillä kerättyjä tietoja muille kolmansille osapuolille, jotka on palkattu suorittamaan palveluita meille, esim. markkinointipalvelujen tarjoajille, tietosuojakonsulteille ja sivustojen kehityskonsulteille.

Evästeet ja kolmannen osapuolen mainokset. Kuten edellä mainittiin (“Evästeemme luokiteltuna sen mukaan, kuka asettaa ne”), kolmannet osapuolet asettavat evästeitä sivustoillemme ja keräävät tietoja näistä evästeistä. Nämä kolmannet osapuolet käyttävät työkaluja, ml. evästeitä ja jäljitteitä, tarjoamaan palveluita. Näihin sisältyvät esim. käyttäjäasetusten ‘muistaminen’, sivustojen käytön analysointi ja mainosten tehokkuuden ja kiinnostuksen kohteisiisi sopivimpien mainostyyppien määrittely. Työkalujen avulla ne voivat seurata joitakin tietokoneeseesi ja internetselaintiisi liittyviä tietoja sivustoillamme tai muilla verkkosivuilla, jotka osallistuvat niiden verkostoon. Nämä tiedot saattavat sisältää tietokoneesi IP-osoitteen, käytettyjen sivustojen osoitteet, käytetyt selaintyypit, tietokoneesi käyttöjärjestelmän ja jokaisella sivulla käynnin päivämäärän, ajan ja keston.

Jotkut kolmannet osapuolet käyttävät tai työskentelevät evästepohjaisten mainosverkkojen kanssa, jotka asettavat mainoksia toisille käyttämillesi sivustoille ja verkkopalveluihin.  Lisätietoja kolmannen osapuolen internetmainosyrityksistä (joita kutsutaan myös ”mainosverkoiksi” tai ”verkkomainostajiksi”) löytyy Network Advertising Initiativen (NAI) sivuilla osoitteessa http://www.networkadvertising.org.

III.       Evästevalintasi

Perustamme käyttäjien henkilötietojen käsittelymme evästeisiin liittyen käyttäjiemme antamaan suostumukseen. Joissakin maissa käyttäjillä on oikeus kieltäytyä evästeistä ja muista seurantateknologioista käydessään sivustoilla. Esimerkiksi Euroopan talousalueella käyttäjillä on oikeus kieltäytyä kaikkien paitsi olennaisten evästeiden asettamisesta laitteilleen.

Voit milloin tahansa säätää evästesuostumusten hallinnassa ja selaimen suojausasetuksissa, mitä evästeitä haluat hyväksyä ja mistä kieltäytyä. Huomaa kuitenkin, että jos poistat tietyt evästeet käytöstä, jotkut sivustomme ominaisuudet eivät ehkäpä toimi asianmukaisesti tai ole saatavillasi. Näitä ovat esimerkiksi tunnistamista edellyttävät toiminnot. Kieltäytyminen kaikista tai joistakin evästeistä saattaa johtaa rajoitetumpaan kokemukseen sivustolla tarjottujen tiettyjen palveluiden suhteen.

Käyttäjät voivat peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa muuttamalla asetuksiaan. Huomaa, että evästevalintamme ja työkalumme vaihtelevat alueittain ja maittain sovellettavan lain mukaisesti.

A. Harmanin tarjoamat valinnat

Hankimme käyttäjien suostumuksen eväste- ja tarjousvalintoja varten eväisteisiin liittyen, kun sivustot on kohdennettu maihin, joissa on edellä mainittuja oikeuksia. Evästevalinnan työkalumme avulla käyttäjät voivat valita laitteelleen asennettavat evästetyypit.

Mainosverkkoihin liittyviä valintoja. Käytämme kolmannen osapuolen analytiikkaa, mukaan lukien Google Analyticsia, ymmärtämään paremmin, kuinka käyttäjät osallistuvat sivustoillamme. Voit myös kieltäytyä Google Analysicsin evästeiden käytöstä täällä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout ja saada lisätietoja siitä, kuinka Google käyttää henkilötietoja täällä: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Monet kolmannen osapuolen internetmainontayritykset sallivat kiinnostukseen perustuvista internetmainoksista kieltäytymisen seuraavia työkaluja käyttäen:

Selaimen hallinta. Lisäksi selaimesi tai laitteesi saattaa tarjota asetuksia, joiden avulla voit kieltäytyä evästeistä tai poistaa niitä. Nämä hallintakeinot ovat selainkohtaisia, ja valmistajat saattavat muuttaa sekä saataville antamiaan asetuksia että niiden toimintaa milloin tahansa. Marraskuusta 2021 lähtien voit katsoa lisätietoja suosituimpien selaimien tarjoamista hallintakeinoista alla olevista linkeistä:

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647

Internet Explorer - https://support.microsoft.com/en-us/topic/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Firefox - https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop

Safari - https://support.apple.com/en-ie/guide/safari/sfri11471/mac

Safari Mobile - https://support.apple.com/en-us/HT201265

Opera - https://blogs.opera.com/news/2015/08/how-to-manage-cookies-in-opera/

Jotkut sivustojemme osat eivät ehkäpä toimi asianmukaisesti, jos olet poistanut selaimen evästeiden käytön. Lisäksi selainasetusten käyttö evästeistä kieltäytymiseen saattaa aiheuttaa sen, että selaimesi kieltäytyy evästeistä kaikilta sivustoilta, ei ainoastaan meidän sivustoltamme.

IV.       Kysymyksiä ja päivityksiä

Jos sinulla on kysyttävää evästekäytännöstämme, pyrimme vastaamaan niihin parhaamme mukaan. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse seuraavaan osoitteeseen: privacy@harman.com

Jos muutamme evästekäytäntöämme, julkaisemme muutokset tällä sivulla ja päivitämme evästekäytännön muutospäivän. Jos muutamme tätä evästekäytäntöä olennaisesti, ilmoitamme sinulle siitä julkaisemalla ilmoituksen kyseisistä muutoksista näkyvästi ennen niiden tekemistä ja ilmoittamalla muutosten voimaanastumispäivän.

Etkö löydä etsimääsi?

Soita meille

Soita meille

Soita meille numeroon +358 972 522 301

Maanantai - Perjantai: 10:00 - 18:00

Ota yhteyttä sähköpostitse

Ota yhteyttä sähköpostitse

Olemme täällä maanantaista perjantaihin ja vastaamme sinulle niin nopeasti kuin voimme!

Ota yhteyttä sähköpostitse
Keskustele kanssamme

Keskustele kanssamme

Chat englanniksi:
Maanantai - Perjantai: 9:00 - 17:00
Lauantai - Sunnuntai: 10:00 - 16:00